nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Pahaa Paavoa ken pelkäisi!

Paavo Väyrynen on ruvennut Kansalaispuolueen perustamisella hankkeeseen, joka vaatii optimismia ja sisua. No, onneksi Paavolla taitaa kumpaakin löytyä.

Kun erilaisia mielpidekirjoituksia täällä ja muillakin alustoilla lukee, tuntuu Paavolla olevan joka suunnassa edessään suo siellä, vetelä täällä.

Koetan hieman pohtia sitä miksi niin on. Vai onko?

Keskustan nykyinen puheenjohtaja, niin mikä sen DI:n nimi nyt olikaan, niin Sipilä, on suhtautunut yllättävän viileästi syntyneeseen tilanteeseen.

Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen antaa aika reippaasti huutia keskustan nykyiselle hallituspolitiikalle, mutta nykyisen ”kunniattoman” puheenjohtajan en ole havainnut mitenkään puolustavan maakunnan miehille vierasta city-kepulaista linjaa.

Näin lähiperiferiasta katsoen sitä olisikin aika vaikeaa puolustella. Kuten tiedetään, keskustalla on vain yksi, joksin sitä rehnimpi, Helsingin vaalipiiristä valittu kansanedustaja. Eikä puolueella Uudenmaan vallipiiristäkään ole valittuna kuin neljä kansanedustajaa (3 + Anne Berner). Keskustalla on täten Kehä III:n vaiheilta tai sen sisäpuolelta vain viisi kansanedustajaa, kun taas muiden hallituspuolueiden kansanedustajista peräti 20 on ”Helsingin herroja”. Tee siinä nyt sitten aluepolitiikkaa taitaa nyky-keskusta ajatella. Ja saa moitteita Paavo Väyryseltä.

Juha Sipilä uskonee voivansa luottaa kovissa paikoissa aiemminkin testatun linjaorganisaation ja tupailtojen tehoon. Maakunnan väelle koetetaan vähätellä Väyrysen kritiikin osuvuutta olemalla aika hiljaa?

Rehnin linja saa mukavasti sivustatukea myös ”Etelän medialta”, joka on onnistunut luomaan ja myymään lukijoille Paavo Väyrysestä kuvan politiikan helppoheikkinä.

Paavo Väyryselle nyt vaan on sattunut siunaantumaan pikkuisen tavallista enemmän poliittiisia luottamustoimia, kuten toimiminen kansanedustajana vuosina 1970–1995 ja 2007–2011. Edelleen Väyrynen on ollut ministeri kahdeksassa hallituksessa. Euroopan parlamentin jäsenenä hän on toiminut vuosina 1995–2007 ja uudelleen vuodesta 2014. Vuosina 1980–1990 Väyrynen oli keskustan puheenjohtaja. Hän oli presidenttiehdokkaana vuosina 1988, 1994 ja 2012.

Viimeisellä kerralla ”Paavo on Paavo” keräsi 536 555 ääntä keskusta ehdokkaana. Tämän verraten hyvä tulos saattoi hieman auttaa keskustaa myös vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllähä tämän DI:n hallitus, mikä hänen nimensä nyt olikaan, vei Keskustan iänaikaisen unelman, maakuntahallinnon, läpi Sote-uudistuksen kera. Lievää väkivaltaakin käyttäen.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Paavo on ihan ok-ihminen, isänmaallinen politiikko. Ei muuta kuin nimi kannatuskirjaan.

Toimituksen poiminnat