nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Kenen muisti pätkii, Uuno Turhapuron, minun vai...?

Suomen pääministeri Juha Sipilä sanoi tänään illansuussa Ylen uutisissa näin: "Tähän laittomasti Suomeen tulevaan pakolaisvirtaan heidänkin (venäläisten) pitäisi puuttua." Suomeen ei vajaa puoli vuotta sitten ilmeisesti tullut (Haaparannan kautta) laittomasti pakolaisvirtaa! Vai muistanko väärin? Samaisen Ylen uutisissa kerrottiin 5.9.2015 näin: "Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän haluaa rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Näin juuri, itse olen ihmetellyt samaa.

Orpo sanoi, että 20 turvapaikanhakijaa päivässä Venäjältä on kestämätön tilanne, mutta 500 päivässä Ruotsista on jostain syystä OK.

Mitä hel... ihmettä?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Ehkä rahaa ei virtaa enää niin vapaasti sidosryhmille. En usko, että SPR tai Luona saavat samalla tavalla "tukea" toiminalleen kansalta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ehkä Orpo/Sipilä eivät uskalla tehdä Ruotsista tulevalle virralle mitään, koska se tulee "EU:sta", ja Sipilä/Orpo haluavat Suomen olevan EU:n mallioppilas ja miellyttävän EU:n valtaapitäviä.

Tai sitten haluavat miellyttää Ruotsia.

Mutta Venäjä on joka tapauksessa näköjään eri asia. Voisivat sanoa suoraan, että miksi, eikä lähettää tällaisia ristiriitaisia viestejä.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Suomi kuntoon! Sipilän erityisavustaja ja taustajoukot (siis varsinaiset "politiikot" jotka tekevät homman Sipilän ollessaan uudessa roolissa politiikassa) sanoivat, että sipilä keskittyi yhteen asiaan kerralla eikä välittänyt muista. Sipilä valitsi syksyllä yhteiskuntasopimuksen ja kaikki muut jätettiin taka-alalle. Iso virhe - taustajoukko kehotti , että älä anna mitään lausuntoja maahanmuutosta, koska pääsi olisi silloin pöykyllä. Ja Sipilä totteli.

Todellisuudessa uskon, että Sipilällä on sydän oikeassa paikassa, mutta ei todellakaan ole yhtään tietoa ajaa maahanmuuttopolitiikka ja turvallisuusasiantuntemusta tai rikollisasiantuntemusta jätkällä ei nähtävästi ole yhtään. Siinänsä ikävää, että sidosryhmät käyttävät Sipilää niin häikäilemättömästi hyväkseen.

Mutta jos haluaa johtaa maansa itsevaltisesti ja ottaa kaikki ohjeet omin päin, niin on kantava vastuu siitä. Sipilä tulee olemaan henkilökohtaisesti Orpon ja Lindströmin kanssa syyllisiä siitä, jos laiton maahanmuutto lisääntyy tai rikollisaaltoja ja väkivaltaisuuksia tapahtuu. Media on toissijaisesti vastuussa, mutta päävastuu on näiden politiikojen ja kaikenlaista kiermuttelua on totuuden piilottelua rahan tai hyödyn takia.

Sitten kun näen , että säädösmuutoksia on allekirjoitettu Nergin, Linströmin ja Sipilän toimesta ja silti tapahtuu rikoksia voin hyväksyä Force Majeur -periaatteen. Muussa tapauksessa hallitus on vastuussa kaikista sosiaalisista ilmiöistä, jotka huono maahanmuuttopolitiikka tuo mukanaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kymmenen uutisissa Sipilä kommentoi Venäjän tekemiä pakolaisten pysäyttämisiä sanomalla että "Venäjällä on ollut sisäistä painetta pakolaisvirran estämiseksi Venäjän kautta, sillä mukana kulkee ISIS-taistelijoita".

Puoli vuotta sitten sanottiin ettei sen pitäisi olla mahdollista?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Vanhempi tutkija Teemu Sinkkonen lienee edelleen samaa mieltä. http://www.fiia.fi/fi/blog/462/satu_terroristeista/

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Nyt kun ansioituneet tutkijat ovat todenneet Poliisiammattikorkeakoulun ansiokkaan tutkimuksen ansiottomaksi, voisiko Teemu Sinkkosta kutsua "tutkijaksi"?

Kun BBC (joka ei maineestaan huolimatta ole erityisen puolueeton) on johdonmukaisesti nimittänyt meidän mediassamme "pakolaisiksi" ja "turvapaikanhakijoiksi" kutsuttua kirjavaa joukkoa siirtolaisiksi (migrants), olisiko suomalaisen median syytä miettiä sanojen merkityksiä? Joku tietysti saattaa tähän todeta, että sellaista, joka hakee turvapaikkaa, on tapana kutsua turvapaikanhakijaksi, oli tämä mistä tahansa. Niinpä niin.

Toimituksen poiminnat