nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Kyllä minä niin mieleni pahoitin

Kun Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja lausuu otsikon sanat, hänen voisi uskoa loukkaantuvan jostain asiasta. Niin ei kuitenkaan ole kokonaan asia. Ja se taas johtuu siitä että Mielensäpahoittaja on fiktiivinen hahmo, joka elää vain Kyrön fiktiivisissä teoksissa.

Kun sen sijaan valtakunnan päämedia, Helsingin Sanomat, kirjoittaa uutistekstiä, sen luulisi pyrkivän miettimään tekstiinsä mahdollisesti sisältyviä konnotaatioita.

Siksi vaikkapa tämän aamun lehden otsikko: "Ainakin 30 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui räjähdyksissä Brysselin kansainvälisellä lentoasemalla ja EU-rakennuksien lähellä olevalla metroasemalla.", askarruttaa minua.

Minun mielestäni terrori-iskussa ihmisiä kuolee ja haavoituu. Terrorismi merkitsee minulle pikemminkin sotaa kuin vaikka liikenneonnettomuutta tai työtapaturmaa. Niissä vammautumista sanon loukkaantumiseksi.

Maakuntalehdistä ainakin Ilkka kirjoittaa selvästi, että 200 ihmistä haavoittui Brysselissä.

Ulkoministeriö sekoittaa STT:n välittämässä uutisessa asiaa  vielä  näin: "Brysselin pommi-iskuissa loukkaantuneiden tai haavoittuneiden suomalaisten määrään ei ole eilisen jälkeen tullut muutoksia, ulkoministeriöstä kerrotaan."

Uutisen kirjoittanut virkamies on ilmeisesti halunnut välttää konnotaatio-ongelman!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat