nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Suomi kuntoon, versio 2016

  • Suomi kuntoon, versio 2016

Eteläpohjalainen mielipidevaikuttaja, maakunnan ääni, Ilkka-lehti kirjoittaa tänään:

"Keskustan eduskuntaryhmän enemmistö puolsi nelosoluiden, vahvojen lonkeroiden, siidereiden ja myös niin sanottujen limuviinojen myyntiä ruokakaupoissa. Kaksi kolmasosaa keskustan ryhmästä äänesti sen puolesta, että ruokakaupassa myytävän alkoholin prosenttiraja nostetaan 5,5:een nykyisestä 4,7:stä ja valmistustaparajoite poistetaan."

Mitähän muuta vielä ehdin nähdä, jos elinpäiviä riittää!

Teini-ikäisenä sain nähdä Maalaisliiton muuttavan nimensä Keskustapuolueeksi ja kun puolueesta tuli Suomen Keskusta, olin virkamiehenä ehtinyt palvella jo kahta keskustaenemmistöistä kuntaa. Ja aistia maakunnan ääntä mm. alkoholiasioissa. 

Suomessa puuttui näet vielä vuoden 1989 lopussa yleissuostumus keskioluen vähittäismyyntiin 30 kunnassa ja yleissuostumus keskioluen anniskelumyyntiin 33 kunnassa. Monessa "kuivassa" kunnassa keskustalaiset määrittelivät  keskioluen lähes synniksi.

Noihin aikoihin Oulusta valmistui diplomi-insinööriksi muuan Juha Sipillä, joka lienee uudistanut Suomen keskustaa parissa vuodessa enemmän kuin kukaan aikaisempi puheeenjohtaja.

Agraaripuolueesta on sukeutunut liberaali citypuolue. Viime vaaleissa Suomen keskusta sai vain yhden kansanedustajan Helsingin vaalipiiristä, mutta tätä menoa on Vihreiden ja Kokoomuksen syytä olla varuillaan ensi vaaleissa.

Periferiassa Suomen Keskustan kannatus pienenee korkeintaan väestökadon suhteessa. Suomen suurimman puolueen organisaatio tullee selittämään parhain päin cityliberalismin välttämättömyyden maakuntien väelle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat