nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Pöhinää politiikkaan?

Vihreiden veretseisauttavaa vaalivoittoa koko maassa ensi kevään kunnallisvaaleissa odotellessa (http://www.hs.fi/politiikka/a1466647669700) keräsin tähän blogini alkuun muutamia lainauksia Helsingin Sanomien Kaupunki-osastolla viime päivinä julkaistuista jutuista; olkaapa hyvä!

 

”Helsingissä on todella paljon kahviloita ja ravintoloita, jonne voi mennä sup-laudalla. Tämä kesä jää mieleen kesänä, jolloin suppailtiin kahville ja lounassalaatille saareen, hypittiin mereen uimaan ja tutkittiin Helsingin merellisiä saloja.

Myös kaupungin Visit Helsinki -markkinointiyhtiö on herännyt suppauksen suosioon. Tänä kesänä kaupunki on panostanut matkailupalveluissa etenkin merelliseen Helsinkiin. Urban nature -nimiselle kartalle on poimittu kaikki Helsingistä löytyvät sup-lautavuokraamot.

 

B:n mukaan suppausta pitäisi hyödyntää entistä enemmän turismissa. Esimerkiksi laivalla päiväksi saapuvat turistit voisivat olla kiinnostuneita tutustumaan Helsinkiin suppaamalla.”

 

***

 

”Rapuja on ollut saatavilla niin, että tavallinen kuluttajakin on voinut pitää rapujuhlat ilman että on tarvinnut itse ravustaa. 25–30 vuotta sitten ravut olivat enemmän herrojen herkkua”, Tulonen sanoo.

 

Esimerkiksi K-supermarket Mustapekasta Helsingistä saksiniekkoja on saanut puolestaan heti tämän viikon perjantaista lähtien.Mustapekassa rapujen myynti on kymmenkertaistunut kymmenessä vuodessa, mikä johtuu osin myös määrätietoisesta markkinoinnista.

 

”Rapujuhlien järjestämisestä myös muodostuu herkästi jokavuotinen perinne.”

 

***

 

Heikki Salmikivi, Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston nuori yleiskaavasuunnittelija tietää: ””Jos halutaan ja hyväksytään, että Helsinki kasvaa ja ihmiset tahtovat asua täällä, niin jotain pitää tehdä. Tiivistysrakentamista on turha kauhistella, jos haluaa pöhinää muuallekin kuin Kallioon ja sen välittömään läheisyyteen.”

***

 

Vaikka olenkin syntynyt Helsingin naistenklinikalla, näkökulmani on matkan varrella muuttunut vallan ”ei-stadilaiseksi”. Rapujakin olen syönyt ilman suurta juhlaa viimeksi 1960-luvulla.

 

Ville Niinistön toive pääministeripuolueesta toteutuu heti kun pöhinä, suppailu ja rapujulat ovat rentoa arkea kaikialla Suomessa.

 

Valmistusvuoteni on niin vanha, etten taida sitä päivää nähdä!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Olihan tuolla vähän vihreämpiäkin juttuja, yli 70 vuotias pari onkii taimenia kotipurosta ja merikotkat muuttaa stadin laitasaaristoon. Mutta entä sitten. Ville Niinistö on pääministeri kun taimenia voi onkia hakaniemestä ja merikotkat pesii töölössä. Vai mitä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitäs tekemistä näillä esimerkeillä on Helsingin Vihreiden kanssa? Ja mitäs tekemistä Helsingin Vihreillä on oikeiden, eli muun maan Vihreiden kanssa?

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Avauksessani oli linkki Ville Niinistön, vielä Vihreiden pj., runsas kuukausi sitten antamaan haastatteluun.

Helsingin Virheistä, oops!, Vihreistä en mielestäni puhunut mitään.

Helsingissä vaan tuntuu olevan arkipäivässä monenlaista pöhinää ja lähes neljännes valtuustopaikoista on vihreillä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitäs tekemistä näillä esimerkeillä on Helsingin Vihreiden kanssa? Ja mitäs tekemistä Helsingin Vihreillä on oikeiden, eli muun maan Vihreiden kanssa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuotapa kannatti toistaa.
Mitäs tekemistä Vihreillä yleensä on ?

Jukka Mäkinen

"Mitäs tekemistä Vihreillä yleensä on ?"

Olla vihreitä.
Kyllä siinä tavallisella ihmisellä olisi helkutisti tekemistä ihan vaan olla vihreä. Itsekusetus on rankkaa duunia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun suurin toiveeni on, että Vihreät nousisivat Suomen suurimmaksi puolueeksi, sitten kanslaisetkin oppisivat heidän opastuksellaan suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa.

Talouspolitiikkaakin olisi mielenkiintoista seurata vihreiden oppien mukaan, vielä en kuitenkaan ole ihan aikuisten oikeasti ymmärtänyt, että miten ne valtion rahat kaikkeen kauniiseen riittää, mutta se kai on minun tyhmyyttä.

Ilmastopolitiikka lähtisi uuteen puhtaaseen suuntaan ja fossiilisista polttoaineista ei olisi kuin muisto vain, maaseudulla käytäisiin opastetuilla kierroksilla katsomassa, että täällä ne jotkut vielä jotain eläimiä vähän aikaa sitten pitivät, mutta enää sille ei ole tarvetta, kun voimme kaikki juoda soijamaitoa ja syödä nyhtökauraa.

Tästä kaikesta seuraa valtava parannus ihmisten terveyteen, kuolleisuus vähenee ja kansa on entistä terveempää ja iloisempaa.

Lopuu turha pakolaispolitiikka ja erottelu, voimme yhdessä lähi-idästä tulleiden ihmisten kanssa rakentaa Suomesta kestävän ja avoimen kansallisvaltion, jossa ei ole pahuutta, pakokaasuja eikä myöskään rasismia.

Kukapa ei tällaista tulevaisuutta haluaisi, siis kaikki joukolla liittymään vihreään puolueeseen ja sitä kautta rakentamaan uutta parempaa Suomea!

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Näistä ei ollut mainintaa hesarin kaupunki-osiossa. Vai oliko

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Tämän päivän (su 31.7.) Helsingin Sanomien mielipidesivuilla on useampikin kirjoitus pöhinä-aiheesta, jota käsiteltiin lehden Kaupunki-osastossa 27.7.2016.

Markku Helin kirjoittaa siellä mm. näin: "Kaikki eivät jaa cityvihreää utopiaa, jossa hyvä elämä tiivistyy mahdollisuudeksi nauttia lattea ja croissantia katukahvilassa."

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #11

Onneksi Markuilla on mahdollisuus asua kehä kolmosen ulkopuolella myös.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Vihreät on kaunopuheisin puolue ikinä, voittaen jopa demarit, ja joilta puuttuu teot tyystin. Minusta vihreät pärjäisivät paremmin eduskunnan ulkopuolella, koska ilmastoasiat on kuitenkin niiden omin asia. Vihreät on nykyisin Shangri-laa -puolue, joka haluaa kaikkea hyvää kaikille, ilman realismin häivää, mutta jonka suosio tulee laskemaan kuin lehmän häntä jo ennen vaaleja. Suurkaupungin vihreät vain jäävät jäljelle, koska niiden päätä ei voi kääntää mikään. Muut huomaavat kyllä, että vihreillä ei ole vastauksia.

Toimituksen poiminnat