nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Yhdysvalloissa pidetään presidentinvaalit neljän vuoden välein

Emme täällä Suomessa voi mitään sille, että Amerikan yhdysvalloissa pidetään presidentinvaalit.

Sillekään emme mahda mitään, että erityisesti Helsingin Sanomat Donald Trumpin ehdokkuuden takia nosti sivuillaan vaalit viikkojen ajan ohi kaiken muun ulkomaan uutisoinnin.

Lehteä ei kenenkään ole pakko lukea, mutta ainakin minulle lehden jo 1970-luvulta tilanneena liika tuntuu liialta. Joku tilaaja voisi jopa saada tarpeekseen.

Luonnollisesti valinta ja mm. Saarikoskien lähettäminen paikan päälle rapotoimaan on osa Helsingin Sanomien selviytymisstrategiaa. Saattaa toisaalta epäillä, saavuttaako lehti suhteettomalla panostuksellaan tulostavoitteitaan. Siis ainakaan taloudellisia tavoitteita. Ideologisten (tai journalististen) tavoitteiden kohdalla mikään panostus ei taida olla liikaa?

Lehden journalistinen valinta ripustautui sen varaan, että epäsovinnainen/epäsopiva Trump saa "köniinsä".

Kun niin ei käynytkään, saamme tilaajina nyt lukea "asiantuntijoiden" selityksiä siitä, miksi ja ketkä  yhdysvaltalaiset äänestivät Trumpia niin paljon, että hänestä tulee uusi presidentti.

Jo pelkästään lehden nettisivulla on parhaillaan yli 50 otsikoitua pienoisartikkelia aiheesta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kiinnitin tuohon Hesarin linjaan huomiota ja pidin lehdestä parin kuukauden tauon kun en kestänyt lukea niin yksipuolisen surkeaa journalismia.

Toinen erittäin huvittava seurattava oli YLE, joka lähetti toimittajia Clintonin voitonjuhliin. Melkein itku pääsi siltä naistoimittajalta joka antoi raporttia New Yorkista kun Trump pesi lattiaa Hillarylla.

Eihän tässä näin pitänyt käydä??

Asiantuntijoiden taso on hämmentävän huono. Analyytikot kertoivat, että nähdään "kaksinumeroisia laskuja" pörssissä ja "veri virtaa sijoitusmarkkinoilla".

Suomessa indexit ovat lähes 2 pinnaa plussalla ja nousussa myös USA:n puolella. Sijoittajat ovat malttamattomia ja haluavat, että Trump pääsee sopuun Putinin kanssa ja talouspakotteista ainakin osin luovutaan. Ei liikemiehelle pakotteet sovi ollenkaan.

Se siitä "analyytikkojen" tietotaidosta. Kaikki yllättyivät miten sovinnollinen ja rakentava Trump oli voittonsa jälkeen.

Sekin taisi olla pettymys Clitonin kannattajille.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Atlantin tällä puolella angelamerkelit, tarjahaloset ja theresamayt ovat jo tuttuja juttuja, mutta Yhdysvalloissa asetelma "mies vastaan nainen" saattoi muodostua jopa vaalien pääaiheeksi. Kisaa ei käyty etnisten ominaisuuksien tai ikäryhmien välisenä, vaan toisaalta kamppailuna pysyvyyden ja muutoksen kesken, toisaalta sukupuolten - sana sallittaneen - sotana.

Missä muuten piileskelee US-bloggaaja Hannu Tanskanen, joka jo ajat sitten pani kaiken verbaliikkansa peliin Trumpin puolesta? Nyt olisi kiva lukea Hannun tanssista Hillary Clintonin (poliittisen) haudan ääressä!

Toimituksen poiminnat