nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Opetusministerin muna?

Forssalainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, Ajatusten Loimijoki, on Kolumuksen muna-tyyppisesti ratkaissut monen koululaisen elämää hiertävän nettikiusaamisongelman.

Ainakin etelä-pohjalainen Ilkka on sivuillaan julkaissut tänään Sannin käsittämättömän hienon ratkaisun tuohon niin monia lapsia ja heidän vanhempiaan raastaneeseen asiaan:

Opetusministeri: Nettikiusaaminen pitää kieltää koulujen järjestyssäännöissä – uudet säännöt laadittava heti

28.11.2016 06:00 (Päivitetty: 28.11.2016 08:42)

 

Voisikohan tätä järjestyssääntö-kikkaa käyttää myös vaikkapa työttömyyden hoidossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Opetusministeri: Nettikiusaaminen pitää kieltää koulujen järjestyssäännöissä – uudet säännöt laadittava heti".

Näyttää olevan Grahn-Laasosen tavaramerkki. Pannaan pystyyn toimikunta tai työryhmä tai muu konklaavi, joka tekee lain, sääntöjä tai muun proopuskan. Käytännön elämällä ja käytännön tason toimijoilla ei tässä touhussa ole osaa, ei arpaa. Saattaa olla, että heitä joskus jopa kutsutaan kuultavaksi, mutta ei kuunnella. Jos sanon, että noissa toimissa on vahva touhuilun ja puuhastelun maku, käytän jokseenkin lievää ilmausta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tottakai järjestyssääntöjen on oltava ajan tasalla. Legalistinen näkökulma (jonka pukarivanhemmat käräjäveitikoineen kyllä tietävät) on näet, että se, mitä ei ole erikseen kielletty, on sallittua.

Vaikka kuinka päivitetään, niin järjestyssäännöissä on yksi pysyvä ongelma: eivät niitä tarvitse kuin ne, jotka eivät muuten tiedä, miten ollaan ihmisiksi.

Suosittelen tekemään yhdessä yhteiset hyvinvoinnin, kouluviihtyvyyden ja huomaavaisuuden pelisäännöt, toimii paremmin kuin kieltolista.

Toimituksen poiminnat