Kyllä minä niin mieleni pahoitan!

Päivän HS:n nettisivun raportissa Turun puukotuksista mainitaan perin asiallisesti, että "Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan muuta loukkaantui." Muutama päivää aiemmin samaisen lehden ulkomaanuutisissa kerrottiin, että "Kuusi afrikkalaistaustaista ihmistä loukkaantui lauantaina Maceratan kaupungissa Italian keskiosassa, kun autolla liikkunut mies ampui heitä."

Minun kielikorvaani verbi loukkaantua, silloin kun ihmistä ammutaan tuliaseella tai isketään veitsellä, tuntuu jotenkin tapahtumien vakavuutta vähättelevältä.

Haavoittumisista on mielestäni edellisissä tapauksissa kyse.

Talviliukkailla sattuu kaatumisia, joissa voi kävelijä loukkaantua pahastikin. Samoin autokolareissa loukkaantuu päivittäin useita ihmisiä.

Ymmärrän paremmin, jos Alexader Stubb ehkä loukkaantui saatuaan Tampereella mielenosoittajan heittämää coca colaa päälleen. Hän siis pahoitti mielensä.

Muistaakseni HS:n puheenparteen haavoittuminen vielä sopii , jos on kyse sotiemme aikana taistelukentillä tai pommituksissa vammoja saaneista.

nurmenmarkku
Sitoutumaton Turku

Enemmän vasemmalla kuin oikealla oleva, enemmän vihreä kuin sininen, eläkkeellä oleva vapaan sivistystyön virkamies, kansalaisopiston rehtori. Joskus kyyninen, usein skeptinen, mutta silti humanisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu