nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Mikä on vaalikojun merkitys nykyajan politiikanteossa?

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa äänestysprosentti oli aika tarkkaan 70.

Onkohan koskaan tutkittu sitä, kuinka suuri osa äänioikeutetuista vaivautuu osallistumaan ennen eduskuntavaaleja erilaisiin vaalipaneeleihin taikka muihin ”tupailtoihin”?

Kun olen kulkenut noiden tapahtumien ohi, en juuri ole massoja havainnut olevan liikkeellä. Olenkohan aivan väärässä, jos veikkaisin, että makkaransyöntiin ja kahvinjuontiin vaalikojuilla osallistuu korkeintaan viisi prosenttia äänioikeutetuista.

En ottanut lukua hatusta, vaan se on aika tarkalleen puolueiden jäsenten osuus koko kansasta.

Kiinnostavaa olisi myös tietää, onko koskaan kukaan sellainen ehdokas päässyt läpi, joka ei ole lähtenyt toreille, vaan on luottanut vain vaalimainoksiinsa.

Oli miten oli, ilmeisesti aika monet nykyisistä ehdokkaista lähtevät ”rundille”, vaikka se syö aikaa, rahaa ja lisää hiilidioksidipäästöjä.

Noin vuosi sitten Hjallis Harkimo kirjoitti, että Suomen päätöksentekijät mahtuvat tilataksiin. Jos Hallis on oikeassa, niin ensi kuussa 200 valittavasta (kaksoismerkitys?) kansanedustajasta noin 192 ei mahdu kyytiin. Palelivatko hekin turhaan kojuilla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

-Palelivatko hekin turhaan kojuilla?-

Ei sentään. Moni tienaisi kansanedustajana tn. paremmin kuin nyt.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>......kuinka suuri osa äänioikeutetuista vaivautuu osallistumaan ennen eduskuntavaaleja erilaisiin vaalipaneeleihin taikka muihin ”tupailtoihin”?

ooo

Ei siellä torilla ja tupailloissa paljoa ole, mutta kun T1, Tv2, Tv3, Tv4 ja monet muut ovat paikalla saadaan katselijoiksi jo vähintään satoja tuhansia.

Nähdään kuinka kansaa lahjotaan teurasjätteellä (jota myös makkaraksi kutsutaan.)

:-(

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sitä sanotaan myös lipun näyttämiseksi. Ja nykyään otetaan myös tomeria kuvia someen.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Otsikossa on todella hyvä kysymys. Vaalit lähestyvät, mutta toistaiseksi en ole nähnyt kuin ainoastaan Perussuomalaisilla vaalikojun Jyväskylän keskustaassa. Muutko puolueetko eivät ole uskaltautuneet kebäiseen loskaan ja räntäsateeseen kamppanjoimaan. Melkeimpä olen miettinyt jättäkön lopulta äänestämättä kun en tiedä ketään ketä äänestäisi ja ketä on edes ehdokkaina tai mitä puolueita on vaaleissa (paitsi Joonas Könttä ja Touko Aalto joiden kasvoja näkee kyllä kaikkialla Jyväskylässä). Ensimmäistäkertaa olen täysin ulalla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja sen tilataksinkin maksavat veronmaksajat, ei siinä matkaavat hyväpalkkaiset kansanedustajat.

Toimituksen poiminnat