nurmenmarkku Monista asioista mielipide - harvoista jopa oikea!

Kaikki blogit puheenaiheesta Asenne

Rahasta ei ole kysymys!

Helsinki on saanut viime aikoina julkisuutta vanhustenhoidosta, tai oikeastaan sen puutteesta. Annetaan ymmärtää, että rahaa ei parempaan ei vain ole, tahtoa toki vaikki mihin hyvään ja kauniiseen.

Rahasta ei Helsingin vanhustenhoito ongelmat johdu. Viime vuoden ylijäämä luokkaa 400 miljoonaa, kassavarat, jotka ylen mukaan ovat pääosin talletuksina 1,12 miljardia.

Näin maalta katsottuna kysymys on nimenomaan ja pelkästään asenteesta, siitä mihin rahaa käyttää. Hyvä vanhustenhoito ei ulospäin näy. Joku Guggenheim tms, sellainen näyttää varmasti turistille hienommalta.

Suomalaisuus olisi edelleen kova kilpailuetu

Kaikkihan sen tietävät!

Ei meistä nykyistä menestyvää hyvinvointivaltiota tullut äärettömän kovalla innovatiivisuudella ja maailmanluokan markkinointiosaamisella.

Meistä tuli me kovalla työllä ja nöyrällä asenteella. Sillä, että me olimme maailman luotettavin ja järjestynein kansa.

Emmekä me koskaan mitään erikoista tuotteiden laatua tehneet, mutta me teimme minkä lupasimme. Ja se oli ja on maailman parasta laatua.

Asenteella niin paljon enemmän on mahdollista.

Itse näin Olli Linjalan esityksen vähän ennen 1990-luvun puoltaväliä. Esitys teki energisyydellään suuren vaikutuksen.

Toinen suuri asia oli aivan valtaisa naurunremakka varsin suuressa yleisössä. Sellainen kuin kaikkein parhaissa isoissa stand up -esityksissä.

Olin töissä yrityksessä, joka yhtenä tekijänä hankki osallistujia Ollin avoimiin yleisötilaisuuksiin. Olin aloitteleva myyntimies enkä ollut nähnyt vastaavaa esiintymistä.Sitten menikin noin kymmenen vuotta, kunnes millään tavalla törmäsin Ollin nimeen ja Olliin uudestaan.

Työelämän ilmapiiri on kiristynyt

Yhteiskunnassamme eletään vaikeita aikoja. Myös työelämän ilmapiiri on kiristynyt ja elämme ajatusharhassa,  joka korostaa tehokkuutta, tuottavuutta ja yksilön menestystä.

Minusta tämä harha on kuin rutto, joka on saanut ylivallan ja nakertaa hiljaa, mutta varmasti. Enää ei tunnu riittävän edes sanonta: "sen lauluja laulat kenen leipää syöt". 

Pallo on pyöreä – paitsi Suomessa

Myöhäisheränneenä jalkapallon ystävänä elän taas juhlakuukautta. Menossa ovat EM-kisat.

Ensimmäiset pelit jouduin reissussa olleena katsomaan Ylen kanavalta. Kärsimystä. Siis eivät tietenkään itse pelit eikä niiden katsominen, vaan ”selostus”!

 

Maailman ohuin kirja – suomalainen asiakaspalvelu

Maailman kolmanneksi ohuin kirja on kuulemma englantilaisen keittiön herkut. Toiseksi ohuin saksalainen sotilashuumori. Mutta ohuin taitaa olla hienot esimerkit suomalaisesta asiakaspalvelusta.

Nyt kun olemme uudessa digitaalisen tiedonkulun läpinäkyvässä ja reaaliaikaisessa maailmassa, lunastus on noussut lupausta tärkeämmäksi. Voittaja on se, joka pystyy kerta toisensa jälkeen ylittämään asiakkaan odotukset.

Tämä tuntuu olevan mahdotonta tajuta varsinkin supisuomalaisissa asiakaspalveluyrityksissä.

Menneen maailman vangit?

Istuin lounaalla helsinkiläisessä ravintolassa, jossa oli paljon eläkeläisryhmiä. He olivat hyvinvoivan ja iloisen oloisia, toisin kuin kadulla raahustava rahvas. Heitä katsellessani mietin, miten erilaiseen maailmaan he olivat syntyneet ja miten erilaisissa olosuhteissa verrattuna tähän hetkeen he olivat tehneet työuransa. Elävätköhän he vieläkin enemmän siinä maailmassa?

Oppimisessa asenne on yhä edelleen ykkönen

31.10. HS    Väitös: Alakoulun oppimiseroja selittävät asenteet, ajankäyttö, kaverit ja koulu

Alakoulun oppilaiden omat asenteet koulunkäyntiin vaikuttavat paljon oppimiserojen syntyyn, selviää Helsingin yliopistossa marraskuussa tarkastettavasta väitöstutkimuksesta.

Valmis vai mahdollinen?

Jos maailma olisi valmis, se voisi olla sinun ja minun jaettavissa; se mikä ei olisi sinun, olisi minun. Kakku olisi leivottu, ja jauhot olisivat loppu ja uutta kakkua ei tulisi. Jos sinä saat, niin minä joutuisin luopumaan - tai päinvastoin. Kun sinä epäonnistut, minä olen iloinen. Ja päinvastoin.

 

Ateisti ja uskova päiväkahveilla

- Mikä tätä maailmaa oikein riivaa? - Jumalatonta menoa, sanon vaan!

- Niinpä, jumalat on ja jumalaton, sama juttu. - Joo ja jumalien nimissä vainotaan ihmisiä, ei hyvä.

- Vääräuskoiset tapetaan. - Niin väärin, missä on ihmisyys ja oikeus valita, haloo!

- Eräässä maassa pakotetaan pois ateismista. - Se nyt on hullua, pitäähän ihmisellä olla vapaus.

- Muka pakko uskoa jumalaan. - Sehän on hanurista. Niin kuin naisten alistaminenkin.

- Miksei maailma jo nouse tekemään jotain? - Ihmiset on peloteltu, tai sitten ne on fatalisteja.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä